ugoinboijmans

Wanneer koop je rode rozen?

Rozen zijn mooie bloemen die er niet alleen prachtig uitzien, maar die ook lekker kunnen ruiken. Dat is wel afhankelijk van welke soort en ras rozen je koopt. Rozen zijn ook in verschillende kleuren te koop. Van geel tot aan zwart en van paars tot aan mooie rode rozen. De kleur die je koopt is afhankelijk van welke boodschap je op de ontvanger wilt overbrengen. Wil je weten wanneer je rode rozen kunt kopen? In onze blog zetten we het op een rijtje.

Verklaar de liefde met rode rozen

Een mooie bos rode rozen doe je graag cadeau aan iemand waar je verliefd op bent of waarvan je houdt. Met een mooie rode roos kun je echt de liefde verklaren. Dus je kunt bijvoorbeeld een bosje cadeau doen op valentijnsdag of tijdens een jubileum. Op een eerste date is het een minder goede keuze, want je wilt je eventuele toekomstige partner niet gelijk afschrikken! Dan kun je beter kiezen voor paarse of roze rozen waarmee je eigenlijk zegt dat je iemand heel erg leuk vindt.

Iemand bedanken voor de goede zorgen

Rood is de kleur van de liefde, maar het hoeft niet altijd te betekenen dat je van iemand houdt als je diegene een bosje rode rozen geeft. Je kunt ze ook geven als je iemand wilt bedanken voor de goede zorgen. Bijvoorbeeld een familielid die je voor je klaar heeft gestaan of een goede vriend of vriendin die je heeft geholpen bij een verhuizing. Rood is ook een warme en liefdevolle kleur. Dus in deze situaties past een bosje rode bloemen ook perfect!

Met rode rozen iemand beterschap wensen

Zoals gezegd is rood een warme kleur en iemand die ziek is kan wel wat warmte en liefde gebruiken. Dus je kunt zeker een bosje rode rozen sturen als je iemand beterschap wilt wensen. Daar maak je diegene ontzettend gelukkig mee! Je moet er wel rekening mee houden dat bepaalde afdelingen in een ziekenhuis geen bloemen accepteren. Dus als je iemand die in het ziekenhuis ligt wilt verrassen, is het goed om eerst te controleren of bloemen wel zijn toegestaan.

Een bos rode rozen voor het bruidspaar

Wit is doorgaans natuurlijk wel de trend die je op bruiloften ziet, maar als jij het bruidspaar wilt verrassen met een mooie bos bloemen kun je prima rode rozen bestellen en laten bezorgen. Rood is immers en zoals gezegd de kleur van de liefde en ze zijn ook enorm sfeervol. Als je ook voor het juiste ras kiest ruiken ze ook ontzettend lekker. Dus ook in deze situatie is het een uitstekende keuze!

Voor een minder blije gelegenheid

Het klinkt heel raar misschien, maar rode rozen komen ook steeds vaker aan bod tijdens een crematie of een begrafenis. Ze zijn mooi en stijlvol en een beetje kleur misstaat zeker niet tijdens een uitvaart. Dus ook in deze situatie kun je voor mooie rode bloemen kiezen. Zo zie je maar dat de rode roos een veelzijdige bloem is die je in vrijwel iedere situatie of met elke gelegenheid kunt geven.