ugoinboijmans

Kubisme en futurisme

Kubisme en futurisme

Kunst is uniek en vaak kan kunst jou ook een verhaal vertellen. Zo heb je al heel lang kunst en kan je denken aan schilderijen, maar ook aan standbeelden. Vanuit vroeger werd er al veel kunst gemaakt en wordt dit in het heden ook gedaan. Je hebt veel verschillende vormen van kunst en iedere kunstenaar doet iets anders. Zo heb je bijvoorbeeld portretten waarbij er een afbeelding van een persoon wordt gemaakt. Ook heb je moderne vormen en kan je denken aan kubisme. Bij kubisme zie je verschillende figuren terug in een kunstwerk en kan dit heel mooi zijn. Zo kan dit een kubus zijn, maar ook ronde figuren en driehoeken. Dit kan je terug zien in schilderijen, maar meestal ook bouwwerken. Bij futurisme wordt er geprobeerd om de toekomst in een schilderij te verwerken. Zo zien deze schilderijen er kleurrijk uit met verschillende figuren. Vaak kan je niet precies zien wat het is, maar is dit juist de bedoeling bij deze schilderijen. Zo kan dit er heel mooi uit zien en kan je dit ook terugzien in de kunstwerken van Herman Brood.

Bekende kunstenaar

Zo heb je verschillende mensen die kunst maken en ook in het verleden. Zo zijn er mensen die hele bekende kunstwerken hebben gemaakt. In Nederland heb je bijvoorbeeld Rembrandt van Rijn, deze kunstenaar heeft de Nachtwacht gemaakt. Dit is ook gelijk het belangrijkste kunstwerk vanuit Nederland en heeft een grote waarde. Daarnaast hebben we meer kunstsnaren in Nederland en kan je denken aan Theo van Gogh. Veel mensen kennen deze kunstenaar omdat hij zijn eigen oor heeft afgesneden. Ook heb je moderne kunst snaren die nog leven en kan je denken aan Herman Brood. Deze kunstenaar maakt vooral moderne kunst en kan dit ideaal zijn voor in je woning.

Fotografie

Een andere vorm van kunst is fotografie, zo kan je met een foto ook kunst maken. Denk bijvoorbeeld aan een foto van een landschap of van een persoon. Als deze foto veel waarde heeft kan dit gezien worden als kunst. Ook foto’s van unieke dingen en dingen die je niet vaak tegenkomt zijn kunst. De manier waarop je een foto maakt is wel van belang zodat je het kan benoemen als kunst. Daarnaast kan je de foto’s uitdrukken en kan je ze omlijsten zodat je ze ook daadwerkelijk kunt ophangen in je woning.

MEER TE WETEN KOMEN

surrealisme