ugoinboijmans

Dadaïsme en surrealisme

Dadaïsme en surrealisme

Kunst is voor veel mensen van een groot belang. Op deze manier kan kunst een verhaal vertellen, maar is het ook leuk om kunst zelf te maken. Zo kan dit zorgen voor ontspanning en kan je voldoening krijgen in de kunstwerken die je maakt. Kijk bijvoorbeeld naar dingen zoals een schilderij waarbij je iets kan schilderen. Daarnaast kan je ook andere dingen maken en heb je veel verschillende vormen van kunst. Zo heb je ook dadaïsme, en is dit een kunstvorm die in de eerste wereldoorlog begon. Veel Roemenen hebben destijds in Zürich deze vorm bedacht en hebben veel kunstwerken gemaakt. Ook tegenwoordig worden er nog steeds kunstwerken gemaakt met deze vorm van kunst. Daarnaast kan je ook kijken wat deze kunstvorm inhoudt en moet je hier goed naar kijken. Zo bestaat Dadaïsme uit vooral kinderlijke kunstwerken en gaat het om creatief zijn. Dada staat namelijk om wat kinderen zeggen en is dit de vorm van de kunst ook. Zo kan je in kunstwerken veel dingen terugzien van kinderen en gaat het vooral om de creatieve dingen. De mensen die deze kunstwerken maken zijn vooral Roemenen die graag kunstwerken maken over kinderlijke objecten.

Surrealisme

Surrealisme is een vorm van kunst die je tegenwoordig veel ziet. Het is een mix van verschillende objecten en voorwerpen die je in een kunstwerk kan terug zien. Denk bijvoorbeeld aan vreemde voorwerpen die je niet vaak tegenkomt. De mensen die deze kunstwerken maken hebben een rijke fantasie en deze zie je terug in de kunstwerken. Denk bijvoorbeeld aan buitenaardse voorwerpen die je in een kunstwerk verwerkt. Ook kunnen het normale dingen zijn en kan je ze op deze manier goed combineren. Op het internet kan je meer van deze kunstwerken vinden en kun je ze hier ook kopen.

Fotografie

Een andere vorm van moderne kunst is fotografie. Zo maak je dit door een foto te maken en kan je dit vaak ook kunst noemen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie foto van een landschap die je kan ophangen in je woning. Het is van belang dat je deze foto’s maakt van een hoge kwaliteit en hier heb je natuurlijk een goede camera voor nodig. Daarnaast kan je ook foto’s maken van unieke dingen die niet vaak voorkomen. Deze foto’s zijn ook kunst en sommige mensen kunnen hier heel veel voor betalen natuurlijk. Op deze manier kan je van veel dingen kunst maken en kan dit heel leuk zijn.

MEER TE WETEN KOMEN