ugoinboijmans

Kunst en musea

Kunst en musea

Via musea kan je vaak dingen zien en kan je ook veel leren. Zo heb je veel musea over heel Nederland, maar ook over de wereld. Dit kan bijvoorbeeld gaan over een tijdperk, maar ook over bepaalde bevolkingsgroepen. In musea vind je ook vooral veel kunst en is dat van belang voor onze wereld. Zo kan kunst een heel verhaal vertellen en kan het leuk zijn om hier naar te kijken. Denk bijvoorbeeld aan de Nachtwacht die gemaakt is door Rembrandt van Rijn. Ook kan je kijken naar andere vormen van kunst en kan je deze terugvinden via de musea. Moderne kunst kan ook heel mooi zijn en dit is meer van deze tijd. Zo is hedendaagse kunst een stuk anders en worden hier ook veel meer kleuren gebruikt. In Nederland heb je veel musea die moderne kunst tentoonstellen en kan het leuk zijn om hier naar toe te gaan. Zo kan je kijken naar bijvoorbeeld Museum MORE waar veel abstracte kunst hangt. Daarnaast kan je ook kijken naar het COBRA-museum in Amstelveen en heb je hier heel veel kunst hangen. Hier heb je alle vormen van moderne kunst en kan je op deze manier ook alles bekijken.

Rijksmuseum

Naast moderne kunst musea heb je ook andere musea in Nederland voor kunst. Zo kan je een kijkje nemen in het belangrijkste museum in Nederland. Dit is het Rijks museum en hier kan je veel verschillende kunstwerken zien en bewonderen. Denk bijvoorbeeld aan de Nachtwacht die heel veel betekend voor ons land. Daarnaast hangen hier nog meer kunstwerken die gemaakt zijn door een Nederlandse kunstenaar. Naast schilderijen heb je hier ook standbeelden en dienen deze ook als een kunstwerk. Op deze manier kan je kunst bewonderen via verschillende manieren.

Gebouwen

Als je kijkt naar gebouwen die worden gemaakt tegenwoordig kan je ook vaak kunst terug zien. Zo hebben sommige gebouwen verschillende figuren en kan dit een combinatie zijn en kan dit gezien worden als een gebouw. Denk bijvoorbeeld aan nieuwe huizen die gemaakt worden met veel abstracte lijnen. Dit kan er heel mooi uitzien en dit kan natuurlijk ook gezien worden als kunst. Ook zijn er veel standbeelden in Nederland en wordt dit natuurlijk gezien als kunst. Denk bijvoorbeeld aan het monument van de Waterloo leeuw. Dit is een kunstwerk dat dient als een standbeeld en staat voor de overwinning van Nederland.

MEER TE WETEN KOMEN

futurisme
surrealisme