ugoinboijmans

Milieuvriendelijke keuze: Led TL Armaturen voor een duurzaam interieur

Hoewel Led TL Armaturen niet gloednieuw is, is de technologie booming, en dit is een goed moment om de overstap te maken. In de basis staat LED voor Light Emitting Diode. Dit is licht dat wordt geproduceerd met behulp van een halfgeleider in een proces dat elektroluminescentie wordt genoemd. Het proces is veel efficiënter dan wat wordt gebruikt door traditionele gloeilampen en heeft een veel langere levensduur. Dankzij het kleine formaat en de relatief lagere bedrijfstemperatuur kunnen LED’s worden gebruikt in vormen en vormen die met traditionele gloeilampen onmogelijk zouden zijn. Vergeleken met conventionele gloeilampen gaat LED-verlichting langer mee, is duurzamer en ruim vijf keer zuiniger en daarmee ook duurzamer.

De verschillende lichtkleur temperatuur opties

Helderheid van ledverlichting wordt gemeten in lumen, terwijl de energie die een lamp verbruikt wordt gemeten in watt. Om vergelijkbare hoeveelheden licht te produceren, verbruiken led- en fluorescentielampen veel minder watt dan gloeilampen of halogeenlampen. LED’s zijn er in verschillende licht kleurtemperaturen. Elke gloeilamp heeft een gecorreleerde kleurtemperatuur, die overeenkomt met een Kelvin temperatuurschaal. Hoe lager het aantal Kelvin, hoe warmer en geler het licht is. Hoe hoger de Kelvin, hoe koeler en blauwer het licht. Een lichtkleur die “natuurlijk wit” of “koel wit” is, is een goede keuze voor algemeen omgevingslicht. Ze werken ook goed voor de keuken. Blauw, natuurlijk licht of “daglichtlampen” zijn het meest geschikt voor de leeslamp naast het bed.

De levensduur van een LED lamp

LED heeft een lange levensduur en de meeste huidige opties hebben een levensduur van ten minste 20.000 uur. Sommige merken verleggen die grens en veel bieden standaard 30.000 tot 50.000 uur. Dit betekent dat jij een levensduur kan kiezen die past bij jouw behoeften. Hoewel een armatuur die slechts een paar uur per dag wordt gebruikt, meer dan 20 jaar kan meegaan, zullen sommige armaturen die de hele dag en nacht aanstaan ​​sneller verlopen. Naarmate ze ouder worden, hebben LED’s de neiging om in helderheid af te nemen in plaats van helemaal uit te doven.