ugoinboijmans

Kunst voor in huis kopen? Lees snel verder

Van schilderijen tot sculpturen tot posters: je kunt van alles in huis halen als je de ruimte wilt opvullen met kunst. Een huis zonder kunst is een huis waarbij je het gevoel krijgt dat er iets mist. Het is een mooie opvulling, soms heeft het ook een geschiedenis of een ander mooi verhaal en het is iets wat meteen opvalt in de ruimte. Kunst is enorm breed en je kunt daarom altijd wel kunst voor in huis vinden, ook voor jouw huis. Er zijn verschillende soorten kunststromingen waar je uit kunt zoeken. Je hebt ook verschillende kunststromingen waar je inspiratie uit kunt halen, dat lees je verder in dit artikel.

Kiezen voor een bronzen kunstvoorwerp

Je kunt kiezen voor bronzen Kunstvoorwerp online bestellen als je houdt van een mooie uitstraling, dat staat voor onder andere kracht, motivatie en positiviteit. Het zet je in om door te gaan en bij jezelf te blijven. Daarnaast heeft brons ook een aantal voordelen: het bevat tin, wat ervoor zorgt dat het bestendig is tegen slijtage en het minder buigzaam is. Het is ook minder breekbaar dan bijvoorbeeld koper. Brons is ook een tijdloos design, je kunt het vrijwel altijd toevoegen in je huis en het is redelijk goed te combineren met ander soort materiaal, bijvoorbeeld met hout of zelfs met goud.

Welke kunststromingen zijn er?

Zoals eerder genoemd bestaan er verschillende soorten kunststromingen. Om te beginnen met de Middeleeuwse kunst, die van het jaar 1000 tot het jaar 1500 gaat. Dit wordt onderverdeeld in het volgende: Romaanse kunst en Gotische kunst. Hier zitten ook weer subcategorieën aan. In 1400 tot en met 1600 begon de renaissance, wat zich kenmerkt aan realisme in de beeldende kunst en bijvoorbeeld de klassieke oudheid. Een typisch voorbeeld hiervan is de Mona Lisa. Daarna kwam de Barok, Rococo en classicisme. Dit was van het jaar 1600 tot het jaar 1850. Romantiek en realisme kon je vinden in de jaren erna.

De latere kunststromingen

Er zijn talloze kunstvormen, maar realisme werd vervolgd met impressionisme, wat vervolgd werd met postimpressionisme. Art nouveau, art deco, expressionisme was te vinden in de jaren erna. In de jaren ertussen kwamen er veel andere stromingen die iets minder bekend zijn, tot en met het jaar 1946, toen het abstract expressionisme de wereld in kwam. Van neo-expressionisme, kinetische kunst, neo pop art tot en met hedendaagse realisme en post minimalisme, gaat de stroming maar door. Een aantal stijlen zijn tot op de dag van vandaag nog steeds te vinden. En maar goed ook, want kunst is iets wat de wereld nooit uitgaat.

Kunsttrends voor je huis in 2022

Warme kleuren doen het goed dit jaar als je overweegt je huis op te vullen met kunst. Ook aardetinten en de kleuren die je doen denken aan de jaren 70 staan op de trendlijst. Bij aardetinten kun je denken aan bruin, gecombineerd met olijfgroen bijvoorbeeld. Het hoeft zeker niet saai te zijn en gezien het je huis is, kun je het combineren zoals jij het wil. Kijk bijvoorbeeld op inspiratiesites om een moodboard te maken van stijlen die jij prachtig vindt en graag terug zou willen zien in de ruimte. Wat inspiratie kan nooit kwaad natuurlijk.