ugoinboijmans

Wat zijn de unieke kwaliteiten van Berber tapijten?

Overweeg je om Berber tapijten aan te schaffen? Dan kunnen we bevestigen dat dat een uitstekende keus is. Deze vloerkleden zijn afkomstig uit de rijke ambachtstraditie van de Berber bevolking in Noord-Afrika. Ze stralen authenticiteit en vakmanschap uit. Deze tapijten onderscheiden zich van andere soorten, doordat ze op unieke wijze de tand des tijds hebben doorstaan. Ze raken nooit uit de mode. Ze worden nog steeds gewaardeerd vanwege hun unieke kwaliteiten, die we hier voor je uit de doeken doen. 

Berber tapijten zijn ware kunstwerken

Wanneer je kiest voor deze tapijten, dan kies je niet voor zomaar wat vloerkleden, maar voor ware kunstwerken. Dat komt omdat het meest opvallende kenmerk van Berber tapijten is, dat ze vervaardigd worden via het traditionele handweefproces, Berberse ambachtslieden, zijn dan ook echte kunstenaars, die een techniek gebruiken die eeuwenlang van generatie op generatie is doorgegeven. Dit vind je op geen andere plek op de wereld. Elk tapijt is dan ook doordrenkt van geschiedenis en vakmanschap, waardoor je altijd over een uniek exemplaar beschikt. Elk tapijt, met zijn bijzondere patronen en symbolen, vertelt een verhaal dat diep geworteld is in de Berberse cultuur! 

Er wordt gebruikgemaakt van natuurlijke materialen
Een andere unieke kwaliteit van Berber tapijten is dat ze gemaakt worden met natuurlijke materialen. Zo gebruiken de Noord-Afrikaanse ambachtslieden bijvoorbeeld wol dat afkomstig is van de schapen, die leven in de ruige bergachtige streken in Noord-Afrika. Naast de schapenwol wordt er soms ook kamelenhaar voor deze vloerkleden gebruikt. De wol voor deze tapijten staat bekend om zijn hoog zachtheidsgehalte, grote duurzaamheid en om zijn natuurlijke isolerende eigenschappen. Daarbij draagt het gebruik van natuurlijke materialen bij aan de authentieke uitstraling van deze unieke tapijten. Bovendien zijn ze hierdoor ook milieuvriendelijk. Kortom, allemaal goede redenen om voor deze vloerkleden te kiezen. 


Laat je betoveren door de patronen van Berber tapijten

Als de Berber tapijten ergens om bekendstaan, dan is dat wel om de iconische geometrische patronen. Er is eindeloos veel variatie in patronen. Ze kunnen variëren van eenvoudige lijnen tot complexe en symbolische ontwerpen. Een ding hebben ze gemeen; ze reflecteren de Berber cultuur en de bijbehorende tradities. Wist je bijvoorbeeld dat elke regio en vaak ook elke stam zijn eigen unieke patronen heeft? Om die reden kom je binnen de wereld van vloerkleden dan ook een enorme diversiteit aan ontwerpen tegen. Dertien in een dozijn? Daar is hier geen sprake van! Met deze tapijten haal je altijd unieke exemplaren in huis.

Houd je van zachte neutrale kleuren?
Ook dan zijn Berber tapijten een geweldige keus! De meeste traditionele kleden hebben namelijk een zachte, neutrale kleur. Dit is de oorspronkelijke kleur van de schapenwol die voor de tapijten wordt gebruikt. Doordat de wol doorgaans niet wordt geverfd hebben de meeste tapijten een zachte natuurlijke kleur. Echter, kun je tegenwoordig ook vloerkleden kopen in andere kleuren. De wol voor deze kleden is geverfd met natuurlijke producten, vaak munt, henna of saffraan. Over het algemeen bieden Berber vloerkleden dan ook een rustige basis in je interieur. Ze kunnen daarbij ook dienen als subtiele aanvulling op levendige decoratieve elementen. Als je van deze rustige stijl houdt, is het ook aan te raden om eens te kijken bij wollen vloerkleden.